24/03/2012

MANIA!!!!!



           Assalammualaikum, salam sejahtera, salam satu Malaysia. *lagi nak skema kahkahkah* oklah macam mana korang rasa  persembahan Akim masa konsert pertama Mania hari tu? O.K ke K.O, hahahaha, saya rasa macam K.O je. Nak tahu kenapa saya kata K.O. Jom saya review sikit pasal performance saya.
 
          Baiklah bermula dengan persembahan pembukaan dari Bunkface!!! woooooooohooooo meriah dan superb muzik yang bagus. Lepas tu konsert pun bermula, dan Stacy artis Mania pertama membuka pertandingan malam itu, dengan tarian yang baik serta lontaran suara yang bagus pada malam itu. Lepas tu pulak Atilia membuat persembahan dengan muzik yang indah berbentuk Jazz sangat memukau. Estranged pun tak kurang hebatnya dengan trademark muzik mereka sendiri membawakan lagu Rozana dari kumpulan Search.  Hahahaha, lepas tu........ skip. Persembahan Ebi dengan lagu we will rock you, persembahan untuk hot seat yang pertama untuk minggu ini.

         Sambung skip.... hahaha. Ah ni nak cerita sikit. Setelah di amati video saya di atas, baiklah ini review saya untuk performance saya sendiri. Aiyakkk!!! intro pun FLAT KAHKAHKAH, bukan nak menyalahkan teknikal biasalah every live show mmg tak dapat nak elakkan masalah ni. Dan sebenarnya kat stage tu monitor saya tetiba muzik terkuat dari vokal, *nasib saya nyanyi tak menjerit* hahaha. Ah kalau perasan ada hurming sikitkan? sebenarnya saya cuba bagi isyarat kat soundman sebab tak dengar vokal dan bila soundman naikkan volume vokal terus hurming hahaha. Insyaallah next time masalah teknikal ke apa ke saya akan elakkan FLAT tu ye semua hihihi.

         Itu sajalah review saya, saya bukan terel pun pasal vokal ni. Kalau review saya tak cukup pasal performance saya bolehlah rujuk dengan guru vokal anda hihihi. Wasalam, AND THIS IS MY VOICE!!!
   

39 comments:

  1. No doubt mula2 mmg flat.. N it is gud that u admit that is ur bad.. isokay.. whtever it is.. lepas tuh uolss dah ok alek.. with ur own style, u make it like ur own song.. N now I start to love this song..

    Yg paling best.. Gafimmers mmg havoc mlm uh an an an.. kih3

    ReplyDelete
  2. yup tq gafimmers n ada jugak fanz-fanz lain yang support. mmg itulah semangat yang kita nak. support semua baru havoc........ nsaya tahu gafim pun ada support artis lain mala uh an an an? ikut macam saya layan semua ok!!!! huhuhu. bukak hati mata dan minda untuk memajukan minda kita yang terturap. huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Apa yang berlaku datang dari yang Maha Mencipta. Sekurang-kurangnya Akim sudah buat yang terbaik.

    ReplyDelete
  4. Hehe , perfomance Akim time tu mmg best walaupun ade sound teknikal. Yang penting, mak saya kata akim nyanyi feeling and mcm nyanyi lagu sendiri. Hehe

    ReplyDelete
  5. Walaupun ade kesilapan abang akim tetap nmpak COOL !! :DD

    ReplyDelete
  6. yup,perasan jgk masa first2 akim perform tu.. hehe.. tp,akim da bez larh! ^__^

    ReplyDelete
  7. aku rasa aku setuju bab kau flat at the first nyanyian kau kim...serius lepas tu sound xbrapa nak baik...dari apa yang kau persembahkan masa mania nie, aku suka cara improvise kan...not much better, but ok...tak terikut cara penyanyi asal..aku still tertanya2 kenapa Ahmad Dhani pilih kau... mungkin warna vocal husky kau menarik minat or lain2?? ape2pon,aku still tunggu the BOMMMBASSSTIK performance dri Akim Ahmad! make us proud as ur fans and supporters!

    ReplyDelete
  8. Akim nyanyi macam mana pun , tetap best ! Pasal masalah teknikal tu semua , saya tak perasan pon . OK je Akim nyanyi ^_^

    ReplyDelete
  9. haha, ok la tu dapat Ahmad Dhani, congrats! btw, betul jugak apa yang akim cakap, permulaan flat, tapi xkesahlah, drpd sy yg pandai komen, but bile karok pun tone deaf....lagi kesian, at least u ada bakat! suka lagu Janji...=P

    ReplyDelete
  10. hye..done follow ur blog yg cun melecunnn nie..hehe hit me back..follow me alekkk ekk..tengsss... :)

    ReplyDelete
  11. persembahan abg ok..memuakan..semoga dapat buat yang lagi terbaik untuk konsert mania yang akan datang...good luck abg akim...

    ReplyDelete
  12. tiap kalo pas bace blog akim, pastu bukak website len mesti mate b'pinar... sbb kaler black n white nih... agagagaga..

    ReplyDelete
  13. sedap je, lagu kriespatih kan ? nyanyi lagu akim sndri lagi best ! :D

    ReplyDelete
  14. Best peeee :D Kite layan je semua lagu yang Akim nyanyi ^_^

    ReplyDelete
  15. Best ape sore abg Akim ari tu...menusuk kalbu tau...!!!
    Keep it up abg..Chaiyokk2

    ReplyDelete
  16. bes suara akim.. nice!! haritu akim jadi artis jemputan kami kat UiTM Perak organized by OM4A mg mltop.. ramai yg ska kn akim lpastu trmasuklah kawan sy yang handle akim haritu.. BTW tankz a lot akim...

    ReplyDelete
  17. haii haiii akim... datang la ke Brunei... <3

    ReplyDelete
  18. not bad ape . feeling gitu ^_^
    apa2 pun good luck ok . be the best among the best yeahh :)

    ReplyDelete
  19. salammualaikum......abg akim,,,minggu ke 6 ney,,bkn rezeki akhi dah terkeluar...ape2xpun,truskan perjuangan akhi sbg penghibur tanah air .(^^,)..

    ReplyDelete
  20. Akim , Iloveyou :) hihi #tak kisah kalau makwe Akim serang pun , nak juga kata ILOVEYOU ~ hihi . Good luck :)))))

    ReplyDelete
  21. good luck akim..kami slalu support akim..
    we still support you... :) :) :) :)

    ReplyDelete
  22. we still support u akim..by the way jemput singgah ye madieyfazudin.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. yup...good luck..sy mmg minta akim...so sy taw akim dpt fly away ag jaoh...sy pn support awk jgk..
    follow my blog ehh..
    puteyhyaya.blogspot.com...

    ReplyDelete
  24. abg akim ... tak dak komen suara . tp muka ttp ensem .. ceyhhh hehehe . abg akim bodek ni ... jum jenguk blog nil . lalu singgah2 la

    ReplyDelete
  25. Suare akim mmg Best.. N lagu dengan Fiq sgat Besttt.Cume dlm mania tu akim terlalu experiment sgatt dgan lagu2 yang dipersembahkan,so die dah jadi kureng skit. tapi ape2 pun we should give u credit for your effort !

    ReplyDelete
  26. Abang Akim .. kire O.K laa tu .. nak bandingkan ngan Azy yang langsung x reti nyanyi .. hehe :D

    ReplyDelete
  27. hye.. im nany , done folow u blog and tweet . pls folow i balik .. tweet=nany .

    ReplyDelete
  28. you're very awesome lahhh Akim !

    ReplyDelete
  29. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Eh, akim pun ada blog ke?? Suka tgok citer akim di 'kampung girl'...

    ReplyDelete
  31. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete