27/02/2012

JOM HEBOH KONSERT YOOOO!!!

*gambar oleh @sazlankoreo *
       

            Salam sejahtera semua, apa khabar? hah hari ni saya nak bercakap sikit tentang jom heboh yang baru-baru ini yang di adakan di Melaka Bandar Bersejarah. Baiklah! saya, sebelum konsert live malam semalam ada membuat persembahan di booth Hotlink dari pagi sampai ke petang, bersama-sama dengan Tomok. Sehari sebelum itu Awi Rafael dan juga Tomok sudah pun berada di sana.

            Dan selepas saya membuat persembahan di booth Hotlink terus saya ke "main stage" untuk konsert malam yang akan di adakan live semalam. Sememangnya semalam sangat meriah, dengan pembukaan dari Black dan juga saya, walaupun semalam hujan orang-orang Melaka tetap bersemangat dan juga steady untuk tunggu akan kehadiran artis-artis yang membuat persembahan. Lagu-lagu yang di nyanyikan oleh artis-artis adalah lagu dari Allahyarham Sudirman Haji Arshad. Dan adalah yang cakap lagu-lagu konsert malam semalam tak best. Pikir balik!!! Sudirman ialah LAGENDA kami artis, serta TV3 semalam memilih lagu-lagu Sudirman untuk memberi penghormatan kepada beliau. dan beliau merupakan idola bagi setiap artis-artis di Malaysia. Dan kalangan orang muda susah untuk memahami dan tiada nilai aprisiasi sebab itu mereka boleh bercakap macam-macam tentang semalam.

            Apapun semalam biarpun hujan, saya sangat bangga dengan orang Melaka kerana sangat sporting dan juga sangat mendalami setiap segmen dalam jom heboh semalam. Dan pada saya Jom Heboh kali ini sangat berbeza dan juga sangat terbaik yang pernah diadakan kerana konsepnya yang sangat bagus dengan tema tribute for Sudirman. Tahniah team TV3 Jom Heboh. Wasalam, AND THIS IS MY VOICE.

27 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Thumbs up for ur performance last nite.. Tgk ramai jek yg bg gud feedback utk ur performance tribute to Allahyarham Sudirman.. wpon ade jek mulut2 longkang yg mengomen bagai.. They don't even know the stressnes to perform in a big show cmtu... Nevertheless, I don't have a chance to watch it last nite.. but I know u always give at ur best to perform the best.. Keep up a gud work.. Gud luck..

    ReplyDelete
  3. akimmmmmmmmm!!!:D saye jadi promoter hotlink semalam...tp x sempat pun amik gambar ngan akim:( huhhuuhu tugas perlu didahulukan ape kan daya... tgk dari jauh je akim tomok and awi:(

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum abg Akim.hehe im ur fan dri Brunei.hehe persembahan akim malam tu sangat best la.. TERBAIKKK!. Hehe walaupun tengok kat tv! All the best abg Akim... Kalau ada masa datang la ke Brunei. ;)

    ReplyDelete
  5. singgah dari blog lyssa =)
    salam perkenalan akim .

    ReplyDelete
  6. okey hope to met you one day :D
    singgah la blog anna ;)

    ReplyDelete
  7. wohohoho..akim memang best gile arh malam tu.. orang melaka memang hebat!

    ReplyDelete
  8. abgggggg AKIM...knp area utara xde lak jom heboh :(
    sukaaa sgt lagu abg :)

    ReplyDelete
  9. letter to akim :D question from my niece..
    1) RUMAH AKIM KAT MNE?? haha n lagi satu die pkai jersey harimau malaya hari2 sbb die tgk akim pkai dlm video klip akim tu :D.. ha lg satu.. plezz follow me back at twiiter.. ayusnoorrashid.. tq.. really appreciate it.. alah suke ati la korg nk ckp pe pun psl aku suh akim follow aku..kesah plak hahahha

    ReplyDelete
  10. bro! semoga terus sukses dalam arena nyanyian tu k. yang penting, jangan jadi orang lain. jadilah akim seperti sekarang ni. thumbs up to u bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..no problemo..selamanya sokong artis tanah air! Chai yo Chai Yo!

      Delete
  11. Allahyarham Sudirman was totaly a performer..Konsert JOM HEBOH kali the awesome sangat..Can't wait to see you, Hafiz & Shila Amzah in MANIA..

    ReplyDelete
  12. dah jadik follower kau sekarang. Kalau sudi, jenguk lah blog guwa. Follow sekali ye.. hee :)

    ini URL nyer.
    http://taufiqjamal2703.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. As salam... hye akim ! tak penah jumpe akim lagi.. huhu btw, follow here.. jom la singgah sana.. ;)

    ReplyDelete
  14. hye akim ,,wahhh rugi laa tak dpt dtg jomheboh melaka ,,walaupon dekat je ,, tp tgok kat tv aje laa ,, btw,da follow akim :)

    ReplyDelete
  15. betul ke ni blog akim? haha.... x caya...tp kak lyssa kat yer..hmmm yelah kot..hehe

    ReplyDelete
  16. x dpt tgk akim kat TV ari tu >_<
    pasal esoknye ade ujian bulanan for SPM
    haaa dh lame x tgk akim kat TV huhu

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum,Akim ! I heard you following Lyssa Secret's Blog ? Wow,she's so lucky :) Wish you following mine too. I'm not forcing you,proud to be her :( Okay,that's all ! Love ya,May Allah bless you akim :)

    ReplyDelete
  18. Hazama , black sangat kacak :) opss! akim pn. Huhu.

    ReplyDelete
  19. wahh .. comel background blog akim .. ensem .. hee .. bangga rasa bila dapat baca blog akim yang comel ni .. harap akim sudi la ye terjah blog mimi pulak .. hehe :D

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. tg0k k0nsert nim ..!
    akim cute sgt sgt ..
    tp mase akim dtg kat klntn dpt tg0k dry ja0h aje :(
    t usha usha bel0g diena yer :)
    jgn lpew kem slm dkt AWI RAFAEL jgap ..

    ReplyDelete
  22. Akim Jom follow blog sy :)
    Owh BTW ! I Love you Akim ! :)

    ReplyDelete