28/02/2012

BLACKBERRY 9900 TUKAR HOUSING!!!




           BB 9900. Ok tadi pepagi lagi saya ke Sungei Wang nak beli housing putih. Bukan apa housing ori  pecah brader tu yang nak tukar tu. Hais memang penatlah memusing mencari housing, akhirnya jumpa jugak. Nak di jadikan cerita dah lama dah bb ni rosak. Terdetik pulak hati nak membetulkannya sendiri *kekonon terellah*.
         
           Hihihi, jangan tak tahu, saya ada kepakaran membuka bb, hihihi bukan nak cakap terellah saya pun belajar dari utube. Tapi kalau dah bukak waranty terjejas tau, so berhati-hati k kalau rasa tak nak lagi waranty bolehlah nak operate phone tu hihihi. Memang pening kepala jugaklah nak membuka phone ni, banyak sangat kerenahnya, boleh gilalah.

            Tapi Akhirnya dapat jugak tukar, dan hasilnya sangat memuaskan. Tetapi touch screen je yang tak dapat nak tukar, bukan apa saya takut kalau rosak, sebab kat situ terlalu sensitif jadi saya biarkan yang lama punya so touch screen jelah yang warne itam, yang lain warne putih menarikkan an an an? hahaha. Apapun terima kasih kerana kunjungi blog yang tak cantik ini. Biasalah kotor bersawang bagai hahaha. Akhir kata, Wasalam. AND THIS IS MY VOICE!!!

63 comments:

  1. wah..boleh bukak kdai handphone ni.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. taun depan saya bukak hahaha.

      Delete
    2. salam? aiiiiii maiiiiii.....hahahahahahaha hang ingat lagi tak?

      Delete
  2. fuyooo..ade ke dekat u-tube?? anw, good job akim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sekarang memacam ada. hihihihi. tq!!!

      Delete
  3. hahahaha...
    cantik housing...
    cekal tuuu pusing sungai Wang cari housing...
    sayang betul BB dia..
    terbaik ahh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat macam mana nak meningkatkan daya pemikiran yang lemah ni jadi kenalah buat ni semua. huhuhu.

      Delete
  4. wowww, pandai gilaa abg akim :O nanti saya bagi upah suruh akim buatkan utk saya pulak.. hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha. bagi duit lelebih bolehlah eh!!! hahaha.

      Delete
  5. wahh , pandai ea abg akim ni tukar housing sendiri ,
    nanti boleh lah mintak tolong abg akim :D
    hahaha .__.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tapi kena bayar lebih boleh? eh! bhahaha.

      Delete
    2. kena bayar ea?
      haha , free tak boleh ke ? -.-"
      hahaha , tp abg akim ni kiranya hebat lah sebab pandai tukar housing sendiri , :D
      PEACE

      Delete
  6. wahh. pandai akim godek2. kalau eyfa agaknya jahanam phone tu. hahaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jahanam apa lagi. dipersilakan ke longkang!!! hahaha.

      Delete
  7. Rajin pulok menghupdate velog.. fanpage jangang lupew... biarlah seiring.. o yeay sama nan phone ite.. tp ye unye x white sume.. kite menang moto.. lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ade main...jum lumpat kentang...

      Delete
    2. suka sangat kenapa ni? hihihi

      Delete
    3. Nnt nk mintak tulun bekapkn utk ite voleyh? n upgrade version skali.. da leh bukak kdai enpong neh...

      Delete
  8. Hebakkk ah abg akim tukar housing phone . hehe , bravo2 :D

    ReplyDelete
  9. nanti bleh hntr kt ko utk tlng repair next time..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cakap dah. boleh bayar lelebih pas ni. hahaha.

      Delete
  10. waaaaaaaaahhhhh. awesome bb tu ye. sbb abg akim yg awesome dah tukar housing dia. erk :D

    ReplyDelete
  11. ceyhh tukor .. housing sendr abg akim kita ni ,..past ikut tema bju ,,

    jap9 nak follow ..

    ReplyDelete
  12. terer abg akim !! btw , comel gmbar abg jelir lidah :P . hehek

    ReplyDelete
  13. wuhuuuu.. BB..
    bolat pkai hnset torchlight je.. bahahaha..

    p/s: akimmm !wat la pop-up wndow coment -____-

    ReplyDelete
  14. wahh .. kalau cm tu buka kedai repair fon la.. fon bb je.. hehehe then buat sekali servis karoke.. ngeee! ;p

    ReplyDelete
  15. wohoo..kalau aku bukak..agaknya terus hancur tak tau nak pasang balik kowt bro..haahahaha

    ReplyDelete
  16. wAh...pAndai eA bukAk2~~ hEbatla...bukAk kedAi la..tMbh pndApatan sampingAn..huhu

    ReplyDelete
  17. terror ah akim ni. btw housing putih memang nice !

    ReplyDelete
  18. Amboi egt pandai nyanyi je. repair fon pown pandai, hewhew :D

    ReplyDelete
  19. bandai abg akim kan .. hehe folo sini .. :)

    ReplyDelete
  20. wow.....untung larh tukar housing kan....hhihihihii.......bw,so cute......hihihihi

    ReplyDelete
  21. baca dah ni ? http://www.lyssasecret.com/2012/02/akim-af7-follow-blog-lyssa-omg.html

    muehehe . ehh , guna BB ! Nak no pin . buat muka tak malu :P

    ReplyDelete
  22. nasib baik la pandai bukak pandai betul balik,kalau pandai bukak tapi terlebih pandai "betulkan " balik. Alamaknya bb baru la haha

    ReplyDelete
  23. wahh untung lahh boleyy tukar housing sendiri . gembira tahu fevret retiss kite pandai bebenorr ye . muehehehe . btw , jeles tengok blog lyssa di-follow oleh akim . nak jugakk boleyy ? haha

    ReplyDelete
  24. peh..oklatU dh housing baru..hihi..btw,done follow your blog..hehe..so,nti follow blog ak pula..hihi..okla ni blog ni..xde lah sawang sgt..kihkih

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. kenapa pecah ? akim main baling-2 ekk fon 2 ? heheh !
    btw , nakk BB pin boley takk ? hehehe

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. wahh ..abang akim nie mmg awesome ..
    Nanti buat kat nset aien pulak ea ,tp nset torchlight jew la .hehe :D

    ReplyDelete
  29. Alamak . Sama-sama . Boleh Lyssa tahu , akim anta emel mana ye ?
    Forward balik dekat sini boleh ? lyss_ryn@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. voice akim mantap..voice cyg kt lovely bb akim ya.. hik3

    ReplyDelete
  31. nampak nice wlaupun screen wane itam..
    better still mcm 2...

    ReplyDelete
  32. wah wah akim ni talented betul lah .

    ReplyDelete
  33. nasib baik la pandai pomen en. kalau tak pandai, bia brselak gitu je la :D

    ReplyDelete
  34. Thanks for sharing, I like your blog.
    http://fashionshowatch.blogspot.com/2012/05/niagara-falls-world-honeymoon-capital.html

    ReplyDelete
  35. masih ada wujudkah BB tuuu... hehe...

    ReplyDelete
  36. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete
  37. to be honest..i started to be your truly fan (b4 this, i was just like..oh akim..he's kind of a good singer..but now,oh akim! i'm his fan!! sorry, too exaggerated) after i watched Hoore Hoore (btw,i watched that film after i finished my last paper of my exams ;D, IN 2013). i think it was a very beautiful and interesting movie, plus..the main actor..oh, i dont know what to say,i only wished if there's thousand man out there just like him..:) anyway..sorry out of the topic. warna putih sgt menarik utk cover phone..sy punye cover phone (tp blakang je laa)pon warna putih..ok best of luck, InsyaAllah you will success in everything that u do, oh one more thing, sy suka jwpn awk dlm temu ramah dlm rancangan nasi lemak kopi o.."menunggu tu..untuk Rasulullah" bro, from that moment,i'm ur hardcore fan ;)Assalamualaikum :)

    ReplyDelete