24/03/2012

MANIA!!!!!



           Assalammualaikum, salam sejahtera, salam satu Malaysia. *lagi nak skema kahkahkah* oklah macam mana korang rasa  persembahan Akim masa konsert pertama Mania hari tu? O.K ke K.O, hahahaha, saya rasa macam K.O je. Nak tahu kenapa saya kata K.O. Jom saya review sikit pasal performance saya.
 
          Baiklah bermula dengan persembahan pembukaan dari Bunkface!!! woooooooohooooo meriah dan superb muzik yang bagus. Lepas tu konsert pun bermula, dan Stacy artis Mania pertama membuka pertandingan malam itu, dengan tarian yang baik serta lontaran suara yang bagus pada malam itu. Lepas tu pulak Atilia membuat persembahan dengan muzik yang indah berbentuk Jazz sangat memukau. Estranged pun tak kurang hebatnya dengan trademark muzik mereka sendiri membawakan lagu Rozana dari kumpulan Search.  Hahahaha, lepas tu........ skip. Persembahan Ebi dengan lagu we will rock you, persembahan untuk hot seat yang pertama untuk minggu ini.

         Sambung skip.... hahaha. Ah ni nak cerita sikit. Setelah di amati video saya di atas, baiklah ini review saya untuk performance saya sendiri. Aiyakkk!!! intro pun FLAT KAHKAHKAH, bukan nak menyalahkan teknikal biasalah every live show mmg tak dapat nak elakkan masalah ni. Dan sebenarnya kat stage tu monitor saya tetiba muzik terkuat dari vokal, *nasib saya nyanyi tak menjerit* hahaha. Ah kalau perasan ada hurming sikitkan? sebenarnya saya cuba bagi isyarat kat soundman sebab tak dengar vokal dan bila soundman naikkan volume vokal terus hurming hahaha. Insyaallah next time masalah teknikal ke apa ke saya akan elakkan FLAT tu ye semua hihihi.

         Itu sajalah review saya, saya bukan terel pun pasal vokal ni. Kalau review saya tak cukup pasal performance saya bolehlah rujuk dengan guru vokal anda hihihi. Wasalam, AND THIS IS MY VOICE!!!
   

29/02/2012

GAFIM HOLIDAY WITH AKIM!!! *TADI LUPA LETAK TITLE RUPANYA* -_-


*gambar oleh kicuk(gemok) bhahaha*

*gambar oleh instagram aku sendiri!!*

              Salam semua, hihihi sorrylah lambatlah update pasal gafim holiday ni, yelah terlupa, dah kena tegur baru nak buatkan. Macam pahat dengan tukul besi, sekali ketuk sekali dia buat, kalau tak ketuk terbiarlah tak gerak-gerak. Ish-ish-ish *sambil gegeleng kepala*.

              Gafim holiday pada tahun ini sememangnya berbeza dari yang sebelumnya kerana tahun ini kami pergi holiday kat PD woooo. Memang sangat best bila ramai juga yang turut hadir untuk bersama menyertai gafim pada tahun ini. Boleh tahan sebab ramai muka-muka baru, freshie uolzz hahaha. Akim cukup berbangga dengan komiti gafim kerana dengan jayanya telah menganjurkan program ini dengan sangatlah berjaya *tetepuk tangan*. Banyak jugak aktiviti yang kami jalankan, dua hari tu rasa macam tak cukup je tau, rasa macam nak seminggu je stay kat sana hahaha.

             Hah dahlah meriah sepanjang program, banyak aktiviti dan paling best Akim rasa sangat happy bila baju untuk gafim holiday kali ini sangat shantek!!!! lawa gila. yelahkan sangat meriah gitu, warne oren sama macam Zahid dulu *ku cinta padamu, pengubat rindu, sayang untuk selamanya cintakan bersatu... jyeah* hihihi, Jadi overall Akim bagi A untuk komiti sebab berjaya menyempurnakan majlis dan Akim ucapkan terima kasih kepada semua yang hadir pada gafim holiday terima kasih dengan masa anda, terima kasih kerana sokongan anda. Wasalam, AND THIS IS MY VOICE.

28/02/2012

BLACKBERRY 9900 TUKAR HOUSING!!!




           BB 9900. Ok tadi pepagi lagi saya ke Sungei Wang nak beli housing putih. Bukan apa housing ori  pecah brader tu yang nak tukar tu. Hais memang penatlah memusing mencari housing, akhirnya jumpa jugak. Nak di jadikan cerita dah lama dah bb ni rosak. Terdetik pulak hati nak membetulkannya sendiri *kekonon terellah*.
         
           Hihihi, jangan tak tahu, saya ada kepakaran membuka bb, hihihi bukan nak cakap terellah saya pun belajar dari utube. Tapi kalau dah bukak waranty terjejas tau, so berhati-hati k kalau rasa tak nak lagi waranty bolehlah nak operate phone tu hihihi. Memang pening kepala jugaklah nak membuka phone ni, banyak sangat kerenahnya, boleh gilalah.

            Tapi Akhirnya dapat jugak tukar, dan hasilnya sangat memuaskan. Tetapi touch screen je yang tak dapat nak tukar, bukan apa saya takut kalau rosak, sebab kat situ terlalu sensitif jadi saya biarkan yang lama punya so touch screen jelah yang warne itam, yang lain warne putih menarikkan an an an? hahaha. Apapun terima kasih kerana kunjungi blog yang tak cantik ini. Biasalah kotor bersawang bagai hahaha. Akhir kata, Wasalam. AND THIS IS MY VOICE!!!